Breaking News

Sample Paper Admission Test for Pharm D University of Balochistan 2012

Sample Paper Admission Test for Pharm D University of Balochistan 2012

SAMPLE PAPER

UOB


ENGLISH

 

Complete the sentences by choosing the most appropriate word, from the given lettered choices (A to D) below each.

 

1.    Sensory cells _______ impulses by producing electrical signals.

 

A.       responding

B.       to respond

C.        respond to

D.       respond

 

Choose the lettered word or phrase that is most nearly opposite in meaning to the word in capital letters.

 

2.    RANDOM:

 

A.       casual

B.       desultory

C.        haphazard

D.       orderly

 

Choose the word most similar in meaning to the capitalized ones.

 

3.    DESPAIR:

 

A.       dejection

B.       confidence

C.        encouragement

D.       expectation

E.        hope

 

Question 4 is based on the following passage.

 

It is important that we should develop an attitude of objective and clear thinking in the study of science. It will open and enlarge our minds which are the very soul of science. Experiments and research work have brought about great advancement in science. Therefore, we must realize that science is a creative activity.

 

4.    Objective and clear thinking make the study of science

 

A.       Easier

B.       Difficult

C.        Fruitful

D.       Enjoyable


GENERAL KNOWLEDGE

 

5.    Continent Africa is also known as:

 

A.       The Fair Continent

B.       The Dark Continent

C.        The Red Continent

D.       The Glorious Continent

E.        All of the above

 

6.    Kohat Tunnel is in which province?

 

A.       Punjab

B.       Sindh

C.        Baluchistan

D.       KPK

 


PHYSICS

 

7.    If velocity of a particle moving in a straight line increase steadily from 3 m/s  to 11 m/s in 4 seconds, then the acceleration is :

 

A.       + 4 m / s

B.       + 2 m / s

C.        - 2 m / s

D.       +3.5 m / s

 

Your ads will be inserted here by

Easy AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

8.    Vectors lying in:

 

A.       the same plane are said to be equal vectors

B.       different planes may be co-linear vectors

C.        the same plane are said to be coplanar vectors

D.       different planes are said to be coplanar vectors

 

 


CHEMISTRY

 

9.    In the reaction of sulphuric acid with copper metal, sulphuric acid acts as a/an:

 

A.       Catalytic agent

B.       Sulphonating agent

C.        Oxidizing agent

D.       Reducing agent

 

10.The Alkali metals  can act as good reducing agent because they have:

 

A.       Low ionization potential

B.       High boiling point

C.        High polarizing power

D.       High electron affinity

 


BIOLOGY

 

11.Skin is the respiratory organ of:

 

A.       Hydra

B.       Planaria

C.        Earthworm

D.       Grasshopper

 

12.The secondary order of protein structure is:

 

A.       The sequence of amino acids in the polypeptide chain.

B.       The formation of peptide bonds between amino acids.

C.        The coiling of the polypeptide chain.

D.       The folding of the coiled polypeptide chain.

 


ANSWER KEY

 

Q #.

Right Choice

1

C

2

D

3

A

4

C

5

B

6

D

7

B

8

C

9

C

10

A

11

C

12

C

 

 

About allpk

salam my dear users, My name is abid ejaz I am in field of web development from Last 6 years and now working as professional webmaster at allpkresults.com

One comment

  1. when is nts test of d pharmacy in balochistan university?

     

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top